De voordelen van homeopathie

Preventieve werking
Heel wat mensen hebben gezondheidsklachten, die steeds weer terug komen of zelfs continu aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld migraine of reumatische klachten. Ook hebben mensen vaak meer dan één klacht. Als het goede homeopathische middel gevonden is, kan de patiënt dat herhalen zodra de eerste symptomen van de klacht zich weer aankondigen. Bijvoorbeeld een kind dat steeds weer een loopoor heeft, kan het middel al innemen, zodra de snotneus, die er altijd aan vooraf gaat, weer optreedt. Een behandeling volgens de klassieke homeopathie leidt er vaak toe dat de antibiotica oordruppels en de nieuwe 'buisjes' niet meer nodig zijn.

Specifieke werking
Omdat homeopathische middelen zowel op een psychische oorzaak als op het lichamelijke gevolg daarvan kunnen werken, kan soms heel snel resultaat worden geboekt; bijvoorbeeld bij slapeloosheid door een grote schrik.

Geen bijwerkingen
Homeopathische geneesmiddelen kennen geen echte bijwerkingen. Wel is er tijdelijk een beginverergering mogelijk. Maar als het goede middel gevonden is, dan vertellen mensen vaak dat ze zich energieker en rustiger voelen. Dit onderstreept de stelling dat door klassieke homeopathie het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt.

Specifiek stimuleren
Regelmatig laten we van een regulier geneesmiddel een homeopathische potentie maken om de weerstand van de patiënt in de richting van die bepaalde stof te verhogen. Zo behandel ik vaak jong kinderen met klachten sinds de vaccinaties uit de babytijd en ook mensen met klachten bij langdurig gebruik van een therapeutisch middel, zoals prednison. 
Ook allergiepatiënten kunnen we vaak helpen met een gepotentieerd allergeen; bijvoorbeeld boompollen D30 bij hooikoorts.