P.H.G.M. Meuwese

In 1952 ben ik geboren te Almelo, als vijfde van een groot gezin met later 8 kinderen. Mijn vader was chirurg en mijn moeder was verpleegkundige. Relativerende humor was een groot goed in onze familie. Na Gymnasium Bèta te Breda en een jaar studie aan de Universiteit Eindhoven ben ik geneeskunde gaan studeren in Utrecht, waar ik in 1980 de artsenopleiding heb afgerond. In een wachttijd tijdens deze studie heb ik in Los Angeles gewerkt op de afdeling neurologie.

Anderhalf jaar heb ik daarna als arts-assistent psychiatrie te Warnsveld gewerkt. In die tijd groeide mijn belangstelling voor de natuurgeneeskunde en de homeopathie. Ik heb in 1982 Natuurgeneeskunde breed (inclusief homeopathie), afgerond aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Hilversum. In dat zelfde jaar heb ik de homeopathische artsenopleiding afgerond.

 In 2018 heb ik ruim 30 jaar praktijk homeopathie en natuurgeneeswijze gedaan in Hilversum en Almere. In die tijd ben ik lid geweest bij de AVIG en de voorlopers daarvan, heb daar meegewerkt aan de opleiding en heb uiteraard zelf ook jaarlijks vele nascholingen gevolgd. Ik heb ruim 35 jaar bijgedragen aan medisch onderwijs.

De snelle internationale ontwikkelingen binnen de homeopathie volg ik op de voet. Middelen uit het mineralenrijk, plantenrijk en dierenrijk worden steeds beter in kaart gebracht, zodat de homeopathische middelen hiervan steeds doeltreffender kunnen worden ingezet. Er wordt ook veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en gepubliceerd op het hoogste niveau.

Mijn interesse ligt op het gebied van de wederzijdse beïnvloeding van maatschappij, psyche en lichaam en op het belang van teruggaan naar het rustpunt in ieder mens om te herstellen (resetten). Dit poog ik bij al mijn patiënten te bereiken.

Het door mij gemaakte filmpje geeft hier meer informatie over en is gebaseerd op Jungiaanse principes en archetypes. Principes die terugkeren in meer dan 5000 homeopathische middelen.  

Lid AVIG VHAN, BIG 890 2277 6501, 06-42805144.