J. Blommers

Sinds 1990 ben ik als homeopathisch arts werkzaam in mijn eigen praktijk te Amersfoort. Vanaf mijn zesde jaar was het mijn doel om arts te worden. Vanaf mijn 14e werd dat homeopathisch arts na persoonlijke ervaringen met de bijzondere effecten van homeopathie.

Na het VWO werd ik echter uitgeloot voor geneeskunde. Ik werd wel geplaatst op de interfaculteit lichamelijke opvoeding aan de Vrije universiteit te Amsterdam. Achteraf gezien vormde die studie de basis voor mijn visie op geneeskunde. De eerste fase van lichamelijke opvoeding bestond namelijk uit alle universitaire vakken die met de mens te maken hadden. Dit varieerde van psychologie, sociologie, agogie, filosofie tot alle medische vakken die betrekking hadden op de bewegende mens. 

Het jaar erop werd ik ingeloot voor geneeskunde op de universiteit van Amsterdam. Na het behalen van mijn kandidaats geneeskunde en mijn kandidaats lichamelijke opvoeding kreeg ik de mogelijkheid om naast de geneeskunde studie tevens de 2-jarige opleiding Franse (=klinische) homeopathie te doen. Na mijn doctoraal geneeskunde in 1986 (dus tijdens mijn coschappen) begon ik aan de officiële door de VHAN erkende Nederlandse opleiding in de klassieke homeopathie. Tegelijkertijd werd ik junior onderzoeker aan de Vrije Universiteit bij een van Nederlands grootste effectiviteitsonderzoekingen naar homeopathie. In maart 1988 studeerde ik af als arts. Aan het eind van dat jaar ook als homeopathisch arts. 

Na ruim een jaar onder supervisie bij een homeopathische collega te hebben gewerkt, startte ik in 1990 mijn eigen praktijk in Amersfoort. Tot 2001 bleef ik tevens werkzaam aan de faculteit geneeskunde van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daar deed ik wetenschappelijk onderzoek en gaf ik les aan medische studenten. In de loop der jaren volgde ik naast vele nascholingen in de homeopathie opleidingen in de orthomoleculaire en voedingsgeneeskunde, bio-energetische therapie, biofysische geneeskunde en intramusculaire stimulatie, mindfulness en hartcoherentie.